Вело парк

„Пумп патека“ во „Вело зона - Струмица“

1. Организацијата на промотивниот настан во Струмица за промоција на изградената „Пумпа патека“ во „Вело зона – Струмица“ во рамки на проектот „Велосипедски градови“ како главна проектна активност за општина Струмица, ќе биде интегрирана како Централен настан на голема манифестација - Фестивал „Вело Струмица“ 2023 година.

Промотивниот настан (Централен настан) ќе се одржи на 1ул од јуни, 2023 (четврток), околу 20:00 часот (Струмица по локално време) / 21:00 часот по грчко време. Точното време треба да се одреди во текот на следната недела (најдоцна вторник, 23.05.2023).

2. Фестивалот „Вело Струмица“ 2023 ќе трае два дена:

1ул јуни (четврток) и 2nd од јуни (петок), 2023 година, а ќе биде во организација на Здружението Центар за развој и промоција ПРОМО ИДЕА – Струмица и општина Струмица.

Како што споменавме, во текот на првиот ден од фестивалот (1ул од јуни (четврток) 2023 година, изградената „Пумпа патека“ во „Вело зона – Струмица“ ќе биде промовирана со организирање на специјализиран промотивен настан, додека во текот на 2.nd ден на фестивалот (2nd од јуни (петок), 2023 година) ќе се организираат повеќе настани и активности со цел да се поттикне велосипедската култура и да се промовира велосипедот како средство за превоз, рекреација и начин на живот. 

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
Прескокнете до содржината