Конференција за градови на велосипеди во Серес

Конференција за градови на велосипеди во Серес

Ве покануваме во среда на 25 октомври 2023 година во 01:00 часот во хотел Philippos Xenia (Agias Sofias 1, Serres)
На конференцијата учествуваат претставници на научни, спортски и стручни организации и студенти.

ДНЕВЕН РЕД

11:00 д-р Фотини Микики, општина Серес, координатор на проектот Bike Cities –

Ана Христофориду, ENATEAM, Технички проектен консултант за општина Серес „Претставување на проектните активности на велосипедските градови“.

11:15 Атанасиос Калатас, директор на КДВМ на ПКМПЕ Серон, „Презентација на акциите на КДВМ: придобивки и заклучоци“.

11:30 д-р Константинос Александрис, претседател на TEFAA AUTH (Солун), претседател на Грчкото научно здружение за спортски и рекреативен менаџмент, „Велосипедски туризам: трендови и перспективи“.

11:45 Георгиос Теодоридис, претседател на Здружението „МАЧИТИ“ и член на Управниот одбор на Здружението Македонија-Тракија, „Велосипедизмот во Серес и можноста за развој на велосипедскиот туризам“.

12:00 Василиос Хортомарис, Дипл. Градежен инженер, дипломиран ТЕФАА, „Развој на ориентирањето во Серес“.

12:15 Киријаки Анастасиаду, кандидат за доктор на науки TEFAA APTth. (Серес), „Придонесот на планирањето на услугите во развојот на спортските туристички настани“.

12:30 Александрос Фрагудис, инструктор на ИЕК Серес – раководител на туристичката канцеларија на Серес меѓуградски автобуски сервис „Туристичка инфраструктура во префектурата Серес“.

Координатор: Георгиос Арапакис, сектор за туризам на општина Серес.

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
Прескокнете до содржината