Извештај за обука

100-часовните програми започнаа во понеделник на 9 јануари 2023 година и беа успешно завршени на 11 март.

ЦЕНТАРОТ ЗА ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ НА РЕГИОНОТ НА ЦЕНТРАЛНА МАКЕДОНИЈА во рамките на проектот „Мрежа на велосипедски градови за велосипеди, е-велосипеди и сл.“ и акроним „BIKE CITIES“ со OPS код 5055469 кој е вклучен во прекуграничната програма „INTERREG ИПА ПРОГРАМА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА „ГРЦИЈА – РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА 2014-2020“ реализираше две програми за обука,

со право „Управување со велосипеди во хотел и ресторани“ и „Водичи за велосипеди-инструктори за почетници и туристи“ во форма на обука во живо во структурата на КДБМ ПКМ, Терма Омонија.

Корисници на проектот беа невработени, работници и претприемачи, завршени најмалку средно образование, вкупно 20 лица по оддел за обука.
100-часовните програми започнаа во понеделник на 9 јануари 2023 година и беа успешно завршени на 11 март.

Индикативно, модулите на програмите за обука кои се предаваа беа следните:
Вовед во алтернативен туризам
Велосипедски туризам
Велосипедски туристички бизниси
Маркетинг на велосипедски туризам
Велосипедски туризам – Грција
Туризам и велосипедизам
Велосипедизмот како екотуризам
Сегментација на клиентите

Инструкторите кои предаваа беа:

 ТРАГУДА АНДРЕАНА, 

БАНТИС АТАНАСИОС, 

КАЗАС КИРИЈАКОС,

 КАПУКРАНИДИС ДИМИТРИОС, 

ДУКА ЕЛЕНИ, 

ТРЕВЛОПУЛОС САРАНТИС, 

ПАЛИСИДИС ГЕОРГИОС,

 МАЗНЕИКОС АНТОНИОС, 

КАРАГИАНИДИС ДИМИТРИОС

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
Прескокнете до содржината