Настани за велосипеди

Овде можете да најдете кој било настан е поврзан со проектот за велосипедски градови за да можете да учествувате во кој било од овие

Меѓународен настан за велосипеди

Во Сере на 9-9-23 и 10-9-23 ќе се одржи многу важен настан за моторџиите.

Настан на велосипедска трка под UCI уредно до градот во долината Свети Анаргирои.

Многу велосипедисти ќе бидат таму за да се тркаат, а многу посетители ќе уживаат во гостопримството на Сере. 

Се гледаме таму !

Учество на Експо

SEREXPO 2023 година

Општина Серес учествува на SEREXPO 2023. Втората најголема изложба во Северна Грција по HELEXPO Thessaloniki се одржа од 20-25 септември 2023 година.

Повеќе од 20.000 посетители имаа можност да се запознаат со активностите на проектот, а учениците од основните и средните училишта учествуваат на паралелни настани за станици за поправка на велосипеди и безбедносна опрема организирани од Комората и Полициската управа. Акциите за поддршка се одвиваа дневно по 3 сесии од 20-23 септември.

mk_MK
Прескокнете до содржината